
צרות בהייטק? כיצד קרה שגם האבטלה בקרב מתכנתים מנוסים מזנקת?
אודות הפרק
'האינטרסנטים' הפודקאסט הכלכלי היומי של TheMarker, יום ראשון, היום ה-646 למלחמה, נותרו עדיין 50 חטופים בעזה. באולפן סמי פרץ ואיתן אבריאל.
על פי הסקרים מעל ל-80% מהציבור רוצים את סיום המלחמה בעזה ואת החזרת החטופים, אבל אם למשהו היה ספק, שוב מסתבר שלראש הממשלה נתניהו יש תוכנית אחרת. הוא חזר מארה"ב ללא התפתחות, למעט הסכמה על תקיפות באיראן, כמו בעבר שוב צצים "מכשולים" במו"מ עם חמאס ואף אחד לא יופתע אם בתחקיר הבא של ה'ניו יורק טיימס' ייכתב שנתניהו הוא זה שטרפד את העסקה. בינתיים, בשטח, לא ברור מה הצבא עושה בעזה ואילו חיילים בדיוק יעשו איזו עבודה – ואילו הקואליציה חוזרת להפיכה המשטרית ושוב תוקפת, ואפילו מאיימת, על שופטי בית המשפט העליון. אנחנו נפתח את השבוע כמעט כרגיל עם הפרשן הצבאי, עמוס הראל.
אם הרגולציה והבקרה על פוליטיקאים ועל השלטון הולכת ומתפוררת, אולי זה לא צריך להפתיע שגם הבקרה על הסקטור העסקי הולכת בעקבותיה. עדות לכך קיבלנו בשבוע שעבר כשאיש העסקים יצחק תשובה, שמחק מיליארדי שקלים לציבור בפשיטת הרגל של חברת דלק נדל"ן, קיבל מבנק ישראל אישור לרכוש את חברת כרטיסי האשראי ישראכרט – למרות שהבנק ידע שאנשים מטעמו נפגשו עם סמנכ"לית בישראכרט - שננזפה על כך. האם בנק ישראל מגמיש את התנאים לקבלת אישור לשליטה בבנק? אנחנו נדבר עם הפרשן המשפטי שלנו, ד"ר עידו באום.
בינתיים, בהיי-טק, הנרטיב המקובל הוא שלג'וניורים שלמדו מדעי המחשב קשה מאוד לקבל עבודה, אבל למנוסים קצת יותר הענף עדיין מציע שכר גבוה ותנאים שהם הטובים ביותר בישראל. אבל האם זה נכון, והאם זה מה שגם יהיה בחודשים ובשנים הקרובות? על פי דו"ח חדש של שירות התעסוקה, המנתח את הרכב מובטלי ההיי-טק, מתברר שישנה מגמה של "היחלשות החזקים", ושהעלייה החדה ביותר באבטלה היא דווקא בקרב עובדי ליבה בתפקידים טכנולוגיים מנוסים.
See omnystudio.com/listener for privacy information.