מזון למחשבה

מזון למחשבה

את החקלאות הישראלית אפשר לתאר דרך הרבה מספרים. מכסות, הכנסות, הוצאות, דונמים. אבל החקלאות הישראלית זה קודם כל אנשים שחיים אותה יום-יום. ב"מזון למחשבה", בפודקאסט של אמבר על חקלאות ישראלית, נפגוש בכל פרק חקלאי אחר שיספר על חייו, מקצועו, האתגרים שהוא נתקל בהם והתמודדותו.

קטגוריה: עסקים תגיות:
  • ענף הרפתות במדינה עבר שינויים משמעותיים מראשיתו - לפני קום המדינה - ועד ימינו אנו. יחד עם שמאי מדיני, רכז התארגנות רפתות בגרנות, ניסינו להבין
    00:31:12 19/04/2021
  • האיזון בין יוקר המחיה ועתידה התזונתי של המדינה הוא עדין. כוחות שונים מושכים לכיוונים שונים, והדעות של כל צד מוצקות ואיתנות. כדי לדון בסוגיות
    00:38:10 24/03/2021
  •  פעמים רבות החקלאות עוברת במשפחה. ליאור גולן מבית שערים הגיע לאולפננו לספר על המורכבות שמאחורי הערבוב הזה, שכולל משפחה, עסק ואדמה. איך זה לגדול
    00:24:11 23/02/2021
  • את זה שהחלב עשיר בסידן כל ילד יודע לדקלם, אבל מה יש בו מעבר לזה? בפרק זה אירחנו את שרית עטיה, דיאטנית קלינית שבין היתר מייעצת למועצת החלב. היא
    00:38:26 25/01/2021
  • עבור חקלאים רבים התמודדות עם פשיעה חקלאית היא חלק מהמקצוע. ונדליזם, גניבת ציוד, פגיעה בכלבי שמירה - אלו רק חלק מהדברים שחקלאים התמודדו איתם לאורך
    00:30:24 27/12/2020
  • על שולחנו של שר החקלאות ופיתוח הכפר, אלון שוסטר, יושבות סוגיות רבות וכבדות משקל, הן לטווח המיידי והן לעתיד הרחוק של מדינת ישראל. השר הגיע לאולפננו
    01:03:54 06/12/2020
  • אחרי שהחקלאי הישראלי קוטף את היבול, הוא מגיע לצלחת שלנו ושל היקרים לנו.מגיל צעיר אומרים לנו שלאכול בריא זה לאכול פירות וירקות. אבל
    00:34:48 01/11/2020
  • הגד"ש בעוטף עזה עולה לפעמים לכותרות בהקשר של שריפות שנגרמות כתוצאה מבלוני תבערה, אבל יש עוד הרבה מה להגיד עליו מעבר להיבט הביטחוני. בפרק זה אירחנו
    00:37:46 29/09/2020
  • כשחושבים על הנוער הישראלי של היום, ניתן לחשוב שבשביל רבים מילדי ישראל חקלאות היא מושג ערטילאי-משהו. לא זה המצב עבור מאות התלמידים שעוברים מדי
    00:39:44 06/09/2020
  • כמו שהכותרת מרמזת – לא מדובר פה בפרק רגיל. הפעם אירחנו באולפן את ד”ר חזי עמיאור, חוקר היסטוריה יהודית מודרנית ומתמחה בהתיישבות הציונית. מה לו
    00:48:54 04/08/2020
  • משה ויזר מתל-יצחק רואה את הפרדסים מקרוב – קרוב מאוד אפילו – כבר עשרות שנים. בפרק זה שוחחנו איתו על ימיו הראשונים בענף, על הייצוא, על הנדל”ן שנוגס
    00:42:33 12/07/2020
  • במבט חטוף על דרום הארץ אפשר להסיק בקלות שהערבה היא המקום הכי פחות מתאים לחקלאות עלי אדמות. בשיחה עם רמי שדה - שמגדל תבלינים ותמר מג'הול במושב
    00:38:09 10/06/2020
  •  יגאל אלמליח גדל בספסופה, מושב הממוקם ליד הר מירון. בבגרותו יצא לחיות במרכז לתקופה קצרה אך חזר לבסוף למושב ילדותו כדי להתמקד בניהול העסק המשפחתי:
    00:35:53 10/05/2020
  • בסוף פברואר התקיים כינוס חקלאים (לפני שנכנסנו לעידן הריחוק החברתי בתקופת הקורונה), ששילב החלפת ידע מקצועי עם חיבור קהילת החקלאים. במהלך אותו
    00:35:19 20/04/2020
  • ב-1966 התחיל יעקב את דרכו במושב לכיש עם עדר צאן צנוע למדי. הוא לא דמיין שבנו, חיים, ומאוחר יותר נכדו, ימשיכו את דרכו בעדר הזה - עדר שגדל וצמח
    00:32:16 16/02/2020
  • טלי מדינה היא רפתנית מקיבוץ אורים. בפרק זה נבין דרכה איך נראית הרפתנות המודרנית, כיצד ייבוא מוצרי חלב לשוק הישראלי משפיע עליה כרפתנית, למה רווחת
    00:30:26 16/02/2020

Home » podcast itemes » מזון למחשבה