[עושים היסטוריה] 313: ההיסטוריה של הגלידה והקירור (ש.ח.)

[עושים היסטוריה] 313: ההיסטוריה של הגלידה והקירור (ש.ח.)

אודות הפרק

אולי תופתעו לשמוע, אבל מעדנים קפואים היו נפוצים אפילו במדבריות של איראן ומצרים כבר לפני אלפי שנים. מהם 'בתי קרח', מיהו 'מלך הקרח' - וכיצד איפשרה הוספת מלח לקרח את המצאת הגלידה המודרנית?
בנוסף, מהו קירור באמצעות לייזר, וכיצד הוא מאפשר לחוקרים לקרר דגימות חומר זעירות לטמפרטורות של כמה מיליוניות המעלה מעל האפס המוחלט.

האזנה נעימה!
רן
http://www.ads.ranlevi.com/2020/05/19/takeaway-osimhistoria-kirur-rerun/

Home » podcast itemes » עושים היסטוריה עם רן לוי (Osim Historia with Ran Levi) » [עושים היסטוריה] 313: ההיסטוריה של הגלידה והקירור (ש.ח.)