תזונה מותאמת אישית: ד”ר ניב זמורה על מיקרוביום, סוכרים, ועתיד הדיאטות - פרק 84

תזונה מותאמת אישית: ד”ר ניב זמורה על מיקרוביום, סוכרים, ועתיד הדיאטות - פרק 84

אודות הפרק

הצטרפו לקהילת מיינדסט בווטסאפ: https://chat.whatsapp.com/D6ew9ieEu2pGrid1Z8TLV7

לכל הקישורים של מיינדסט לחצו כאן:

https://linktr.ee/shlomihaster

בפרק זה היה לי הכבוד לארח את ד"ר ניב זמורה - רופא גסטרו בבית חולים איכילוב וחוקר מיקרוביום במעבדה של פרופ׳ ערן אלינב במכון וייצמן. בפרק שאלנו:

  • מהי מציאות התזונה ברובנו חיים בה בעידן של ימינו? אילו בעיות בריאותיות מודרניות המציאות הזו יוצרת?
  • מהם מחלות מטבוליות? אילו השפעות ותוצאות יש למחלות כאלה?
  • למה רובנו יודעים כל-כך מעט על תזונה? מהן התפיסות השגויות בהן מחזיק ה"אדם הפשוט"?
  • מה זה מיקרוביום? ולמה הוא כל כך חשוב? מה הוא עושה ועל מה הוא משפיע? מה קורה כשהוא מאוזן, ומה קורה כאשר הוא יוצא מאיזון?
  • כיצד כל הדברים הללו קשורים לסוכר? מהו האינדקס הגליקמי? מה החשיבות שלו?
  • מהו פרויקט "תזונה בהתאמה אישית"? מה היו הממצאים של ניב במחקר רלוונטי בו הוא לקח חלק במכון וייצמן? כיצד ניתן להתחיל לחיות עם תזונה מותאמת אישית?

קצת על ניב:

ניב הוא בוגר בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר PHD במעבדת אלינב - המחלקה לאימונולוגיה של מכון וייצמן. בעבר התנדב במחלקה פנימית בבית חולים בנפאל, וכעת עובד במכון וייצמן בחקר מיקרוביום במצבי מחלות ובריאות, בדגש על מחלות מטבוליות, דלקתיות וגידולים. כמו כן, ניב הוא רופא במכון הגסטרו באיכילוב.

 

Home » podcast itemes » מיינדסט – התפתחות אישית – Mindset » תזונה מותאמת אישית: ד”ר ניב זמורה על מיקרוביום, סוכרים, ועתיד הדיאטות - פרק 84