זעפרן יקרן מטהרן
אודות הפרק
הזעפרן, התבלין היקר בעולם, ולא בכדי - כי צריך למעלה מ-150,000 פרחים כדי ליצר קילוגרם אחד ממנו. ואו. זה מוגזם ממש.
אז מיהם פרחי הזעפרן? ואיך מפרח מגיעים לתבלין?
מה הופך אותו לתבלין היקר בעולם?
ואיזה שיטות יצירתיות קיימות כדי לזייף אותו?
מה יותר חשוב? הטרואר או הזן?
איך מזהים שהזעפרן שלנו אמיתי?
מה מנות הזעפרן הכי מפורסמות בעולם ומה החוט שמקשר בינהם?
ואיך חברה ישראלית קטנה הולכת לשנות את תעשיית הזעפרן העולמית?
שוחחנו עם טל וילק גלזר מחברת זעפרן-טק, שהולכים לעשות פה כזאת מהפכה בתעשיית הזעפרן שלוקסי טוען שהוא שומע עד פה את האיראנים משקשקים מפחד...
ועם השפית לימור לניאדו תירוש, ממטבח מקומי, שכמות מתכוני הזעפרן בבלוג שלה, גרמו לנו לסחרור ולכן היינו חייבים להתקשר לקבל ממנה את כל סודות עולם הזעפרן
היה נדיר
אינסטגרם:
לימור לניאדו תירוש | אפרת אנזל | אורן לוקסנבורג
את המתכונים שדיברנו עליהם ניתן לראות באתר של אפרת www.efratenzel.com
או באתר של אורן www.orenluxy.com
חפשו אותנו בפייסבוק של אפרת או של אורן
או באינסטגרם @efrat_enzel @ orenluxy
יש לכם שאלות? רוצים להציע הצעות? שלחו לנו מייל enzel.luxy@gmail.com
Music: https://www.purple-planet.com
Sound effects: http://www.soundeffectsplus.com
אהבתם את הפרק - ספרו לחברים, דרגו אותנו באפליקציות.
ואם בא לכם להגיד לנו באופן אישי מה חשבתם - דברו איתנו באינסטגרם