כמו שני אפונים בתרמיל
אודות הפרק
מי לא אוהב אפונה? כולם! חוץ מאנזל…
לא שהיא לא אוהבת, היא פשוט לא חושבת שזאת מתנת האל לאנושות כמו לוקסי
אז צללנו לבריכת הכדורים הירוקים הזרת כדי להבין בדיוק, מה יש בה באפונה הירוקה שהופך אותה לכל כך מיוחדת…
אז מאיפה היא באה? ואיך היא נולדה?
מה הבדלים בין אפונת הגינה, האפונה המתוקה, האפונה העדינה והאפונה הסינית?
והאם בכלל יש קשר בין אפונה סינית לסין?
איך יכול להיות שכל צורת הגנטיקה מבוססת על נזיר אחד ואפונה?
האם היא קטניה או ירק?
ומה הסיפור של חלבון אפונה?
וכרגיל, צחוקים, מתכונים ושאר ירקות
דיברנו עם כרמי כרמל, שהקים עם משפחתו את משק כרמלים במושב היוגב, המגדלים ירקות פרמיום. והוא סיפר לנו את סודות גידול אפונת השלג
ועם השף תומר טל, שף מסעדת ג׳ורג׳ וג׳ון, שהעלה תמונה השבוע ל אינסטגרם של מנת אפונה ממולאת בלוטות ברוטב אפונה שהעיפה לנו את המוח. אז התקשרנו לשאול מה קורה שם בדיוק…
אינסטגרם:
כרמלים | תומר טל | אפרת אנזל | אורן לוקסנבורג
את המתכונים שדיברנו עליהם ניתן לראות באתר של אפרת www.efratenzel.com או באתר של אורן www.orenlunxy.com
חפשו אותנו בפייסבוק של אפרת או של אורן @efrat_enzel @orenluxy או באינסטגרם
יש לכם שאלות? רוצים להציע הצעות? שלחו לנו מייל enzel.luxy@gmail.com
Music: https://www.purple-planet.com
Sound effects: http://www.soundeffectsplus.com
רוצים לבוא איתנו לאיטליה ?
בחורף 2024 נוציא קבוצה נוסף לטיול קולינרי לאיזור הכי טעים וחשוב שיש באיטליה
נאכל במסעדות משוגעות, נלמד בסדנאות בישול מהמקומיים, נבקר אצל יצרנים פיימונטזים, נצוד כמהין ונאכל בהמון המון מסעדות, הטובות ביותר שיש לאיזור להציע.
רוצים לגלות עוד? לחצו כאן