זה לא נתפס, אבל הסלרי הוא כרפס

זה לא נתפס, אבל הסלרי הוא כרפס

אודות הפרק

רוצים לכתוב לנו משהו?

איך שהתחילה סופת כרמל ישר אנזל נדלקה, סלרי! חייבים לדבר על סלרי.
ואנזל תמיד צודקת. כי סלרי, אחד הירוקים שהכי מסמל חורף, גם עם הגבעולים הפריכים שלו וגם עם השורש העבה שמשפר כל תבשיל ומרק.

אז מאיפה הוא מגיע הסלרי? ולמה הוא נחשב לירק חדש במטבחים?
האם הוא באמת בריא כפי שכל שותי המיצים חושבים?
והאם ידעתם שיש אנשים שאלרגים לסלרי ברמה מסכנת חיים?
ומה לגבי הזנים? סלרי אמריקאי, סלרי עלים, שורש סלרי? כולם מגיעים מאותו צמח?
ומה הקשר בין הסלרי לאבקת מרק העוף הידועה לשימצה?

שוחחנו עם זיו שוורצמן ממשק שוורצמן נטעים, שמגדל אורגנית ערימות של ירקות ובינהם גם את הסלרי, וקיבלנו ממנו דווקא טיפים למטבח שהעיפו לנו את הסכך

ועם ענר בן רפאל-פורמן, שף מסעדת אלטער, שברמת השרון, שהצליח ליצור פנינה כפרית באמצע רחוב ראשי בעיר במרכז והוא כל כך אוהב סלרי שהוצאנו ממנו כמה רעיונות משגעים למנות נפלאות

אינסטגרם: 

משק שוורצמן          |         ענר בן רפאל        |      אפרת אנזל       |       אורן לוקסנבורג       

את המתכונים שדיברנו עליהם ניתן לראות באתר של אפרת www.efratenzel.com או באתר של אורן www.orenlunxy.com
חפשו אותנו בפייסבוק של אפרת או של אורן @efrat_enzel @orenluxy או באינסטגרם
יש לכם שאלות? רוצים להציע הצעות? שלחו לנו מייל enzel.luxy@gmail.com

Music: https://www.purple-planet.com
Sound effects: http://www.soundeffectsplus.com

אהבתם את הפרק - ספרו לחברים, דרגו אותנו באפליקציות.
ואם בא לכם להגיד לנו באופן אישי מה חשבתם - דברו איתנו באינסטגרם

Home » podcast itemes » אנזל ולוקסי – לדבר זה לא משמין » זה לא נתפס, אבל הסלרי הוא כרפס