עץ הרימון נתן ריחו
אודות הפרק
והינה הגענו בפעם הראשונה, אל פרי ששנינו לא נוגעים בו כמעט, הוא יפה, הוא טעים, אבל איכשהו הוא חומק מהמטבחים שלנו. ועדיין הוא כל כך חשוב לעם שלנו שחייבים לדבר עליו
הרימון.
אז מאיפה הוא מגיע אלינו, ולמה הוא כל כך חשוב לנו ביהדות?
איזה זנים של רימונים אנחנו מכירים ומי המציא אותם?
מה מקור המילה רימון בלועזית?
האם בכל רימון באמת יש תרי"ג גרעינים ? (או מצוות?)
כמה רימונים בכלל מגדלים בארץ ולמה רואים אותם רק בראש השנה?
דיברנו עם דר' דורון הולנד, חוקר הרימונים מהמכון הוולקני במרכז מחקר נווה-יער, שהוא הוא האיש שאחראי לרוב סוגי הרימונים המיוחדים שמגודלים פה בארץ
ועם הלל תווקולי, שף מסעדת אנימאר, כי היינו צריכים מישהו אחד לפחות שמבשל עם הפרי הזה שידבר קצת על אוכל
אינסטגרם:
אפרת אנזל | אורן לוקסנבורג | הלל תווקולי
את המתכונים שדיברנו עליהם ניתן לראות באתר של אפרת www.efratenzel.com
חפשו אותנו בפייסבוק של אפרת או של אורן @efrat_enzel @orenluxy או באינסטגרם
יש לכם שאלות? רוצים להציע הצעות? שלחו לנו מייל enzel.luxy@gmail.com
Music: https://www.purple-planet.com
Sound effects: http://www.soundeffectsplus.com
אהבתם את הפרק - ספרו לחברים, דרגו אותנו באפליקציות.
ואם בא לכם להגיד לנו באופן אישי מה חשבתם - דברו איתנו באינסטגרם