שמונה ימים שמנו נתן

שמונה ימים שמנו נתן

אודות הפרק

עונה שישית בפתח ונחתנו ישר לתוך חנוכה - חג הטיגונים
ואיך אפשר לחגוג את חנוכה מבלי לדבר על שמן!

אז נכנסו לאולפן, אחרי תקופה ארוכה של פגרה וגילינו את כל סודות הטיגונים והשמן הצמחי !

אז האם תמיד השתמשו בשמן צמחי?
ואיך בכלל מייצרים שמן צמחי?
ולמה רוב השמנים שלנו מהונדסים גנטית?
מה זה שומן רווי ומה זה שומן טראנס?
האם כותבים פך או פח השמן?
האם הקנולה באמת בריא או שמא מסוכן לבריאותנו?
וגם איזה שמנים הכי טובים לטיגון ואיזה נמצאים רחוק רחוק בסוף הרשימה
איך מטגנים נכון, ומה אנחנו הכי אוהבים לטגן במטבחים שלנו

דיברנו עם אסף אביר, מחבר הספר "לא ספר בישול" ובעל הבלוג (הטור בכלכליסט "מה הטעם" שהסביר לנו, למה המין האנושים כל כך אוהב אוכל מטוגן.

פרק קריספי במיוחד!

אינסטגרם:

       אסף אביר        |                אפרת אנזל        |         אורן לוקסנבורג       

את המתכונים שדיברנו עליהם ניתן לראות באתר של אפרת www.efratenzel.com או באתר של אורן www.orenlunxy.com
חפשו אותנו בפייסבוק של אפרת או של אורן @efrat_enzel @orenluxy או באינסטגרם
יש לכם שאלות? רוצים להציע הצעות? שלחו לנו מייל enzel.luxy@gmail.com
Music: https://www.purple-planet.com
Sound effects: http://www.soundeffectsplus.com

רוצים לבוא איתנו לאיטליה ?
בחורף 2024 נוציא קבוצה נוסף לטיול קולינרי לאיזור הכי טעים וחשוב שיש באיטליה
נאכל במסעדות משוגעות, נלמד בסדנאות בישול מהמקומיים, נבקר אצל יצרנים פיימונטזים, נצוד כמהין ונאכל בהמון המון מסעדות, הטובות ביותר שיש לאיזור להציע.
רוצים לגלות עוד? לחצו כאן  

Home » podcast itemes » אנזל ולוקסי – לדבר זה לא משמין » שמונה ימים שמנו נתן