טונה אינפורמציה
אודות הפרק
#6 - היום אנחנו בוחרים בטונה
בין אם בטונה אדומה טרייה או בשימורים, זה הדג האהוב על כולם
אז איך בכלל נראה דג טונה גדול ? ואיך בכלל דגים אותו ?
האם הוא בסכנת הכחדה ? או שמה יש מספיק דגים בים ?
ומה בכלל הדיבור על כספית ? ומה זה אומר חקלאות ימית ברת קיימא ?
נשוחח עם גיל ססובר - דייג אמיתי והמחבר של הספר "52 שבועות – 52 דגים ופירות ים" ונשאל אותו לגבי דייג הטונה בישראל.
ואז נשוחח עם אודי בכור הבעלים של פיש שופ בשרונה בתל אביב ויבואן של טונה בחברת זיקו דגים ונבין מאיפה מגיעים רוב הטונות שמיובאות לישראל.
נפנטז על מנת טונה אדומה נאה של אפרת ו-ויטלו טונאטו של פרונטו
ואם זה לא מספיק נרים טלפון לסושי שף הכי ישראלי שיש, מידן סיבוני, שללא ספק אוהב טונה יותר מהחיים עצמם.
קישור למתכון סלט הטונה של אבא של אפרת - כאן
ויטלו טונאטו של דייויד פרנקל השף של מסעדת פרונטו (שאפילו מתאים לפסח) תמצאו - כאן
וכדי לטעום את הפריקסה של חיימיקו – כאן
אינסטגרם:
אפרת אנזל | אורן לוקסנבורג | פיש שופ | מידן סיבוני
את התמונות המשגעות צילם וגם הכין מידן סיבוני
רוצים לבוא איתנו לאיטליה ?
בחורף 2024 נוציא קבוצה נוסף לטיול קולינרי לאיזור הכי טעים וחשוב שיש באיטליה
נאכל במסעדות משוגעות, נלמד בסדנאות בישול מהמקומיים, נבקר אצל יצרנים פיימונטזים, נצוד כמהין ונאכל בהמון המון מסעדות, הטובות ביותר שיש לאיזור להציע.
רוצים לגלות עוד? לחצו כאן