אוכל אתיופי - עם אלעזר טמנו
אודות הפרק
היום אנחנו באחד הפרקים הכי מיוחדים על המטבחים הכי מיוחדים, שהם חלק מהעם שלנו אבל אנחנו לא מכירים כמעט בכלל!
המטבח האתיופי הוא מטבח כל כך עשיר בטעמים, ריחות, מרקמים ותבלינים אבל מלבד אינג'ירה, וברברה אנחנו לא יודעים עליו כמעט כלום.
אז הזמנו את השף אלעזר טמנו, שמתמחה בבישול של אוכל אתיופי (עם מבטא ישראלי) לאולפן, לשבת איתנו ולספר לנו על ההיסטוריה המשפחתית שלו ועל כל הקולינריה האתיופית שאנחנו לא מכירים.
אז מה ההיסטוריה של אתיופיה? ואיך זה שהיא המדינה האפריקאית הבודדה שלא הפכה לקולוניה אירופאית?
ואיזה תערובות תבלינים יש במטבח האתיופי?
ומה הסיפור של האינג'ירה שהיא כל כך חשובה בתרבות?
מה זה טף? ואיזה עוד סוגי לחמים יש?
ואיזה תבשילים הם מכינים?
ואיזה מנות דגים אוכלים?
ומה הסיפור עם הקפה המיוחד?
ומה אוכלים במקום הקינוח (שאין) במטבח האתיופי?
אינסטגרם:
אפרת אנזל | אורן לוקסנבורג | אלעזר טמנו
את המתכונים שדיברנו עליהם ניתן לראות באתר של אפרת www.efratenzel.com
חפשו אותנו בפייסבוק של אפרת או של אורן @efrat_enzel @orenluxy או באינסטגרם
יש לכם שאלות? רוצים להציע הצעות? שלחו לנו מייל enzel.luxy@gmail.com
Music: https://www.purple-planet.com
Sound effects: http://www.soundeffectsplus.com
רוצים לבוא איתנו לאיטליה ?
בחורף 2024 נוציא קבוצה נוסף לטיול קולינרי לאיזור הכי טעים וחשוב שיש באיטליה
נאכל במסעדות משוגעות, נלמד בסדנאות בישול מהמקומיים, נבקר אצל יצרנים פיימונטזים, נצוד כמהין ונאכל בהמון המון מסעדות, הטובות ביותר שיש לאיזור להציע.
רוצים לגלות עוד? לחצו כאן