המצב בטטה
אודות הפרק
פרק #31
חוזרים למקורות ומדברים על בטטות!
איזה כיף שיש ירק אחד במגירת הירקות שהוא טעים בכל צורות ההכנה
פירה בטטה, מרקי בטטה, צ'יפס בטטה, מאפים עם בטטה, קינוחים עם בטטה, בכל העולם הוא מככב בשלל צורות וטעמים.
ידעתם שהבטטה בכלל לא קרובת משפחה של תפוח האדמה?
האם היא באמת מגיעה מדרום אמריקה כמו שחשבנו?
ידעתם שאפשר לאכול גם את העלים שלה?
ידעתם שהיא הגידול השביעי בחשיבותו בעולם?
ושברוב אומות העולם היא נחשבת למאכל כל כך בסיסי שהיא מככבת במאכלים המקומיים?
ומה המנה הכי טעימה של בטטות שאנחנו יודעים להכין?
גדעון בילינסקי מחברת עלה הביתה, נתן לנו את כל הרקע לגידול המתוק מתוק הזה וסיפר לנו גם על הזנים הצבעוניים שלה
ועז תלם - The kitchen coach האיש שכתב את המתכון "הבטטות הכי טעימות בעולם" ששבר את הרשת דיבר איתנו על המתכון הסופר פשוט וסופר טעים שלו, וגם על בישול עם עלי הבטטה.
פרק כתום במיוחד
אינסטגרם:
אפרת אנזל | אורן לוקסנבורג | עלה הביתה | עז תלם
את המתכונים שדיברנו עליהם ניתן לראות באתר של אפרת www.efratenzel.com
חפשו אותנו בפייסבוק של אפרת או של אורן @efrat_enzel @orenluxy או באינסטגרם
יש לכם שאלות? רוצים להציע הצעות? שלחו לנו מייל enzel.luxy@gmail.com
Music: https://www.purple-planet.com
Sound effects: http://www.soundeffectsplus.com
אהבתם את הפרק - ספרו לחברים, דרגו אותנו באפליקציות.
ואם בא לכם להגיד לנו באופן אישי מה חשבתם - דברו איתנו באינסטגרם